1/2 كيلوبطاطس مقدارملح وزيت غزير للقلى التحضير:قطعي البطاطس
شرائح رهيفه اما بقطاعة الخضروات (أسهل و أسرع) او بالسكين واثناء كده نكون حطينا ميه على النار وفيها شوية ملح ومعلقة خل
واول ماتغلى الميه نرمى فيها البطاطس واول ماتغلى نصفيها من الميه ونكون حاطين الزيت على النار الطبخ: قبل
مانحطها بالزيت نملحها زى ماحنا عايزين
وبعدين نحطها بالزيت ونحمرها وحطلع مقرمشة ولزيزة جدا وممكن تحطى النكهة التحبيها زى ممكن تحطى مرقة دجاج فى المية او معلقتين صلصة او بدرة البصل زى متحبى بالهناء والشفاء ..